Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
Wulfe  
#1 Posted : Monday, July 1, 2019 10:54:31 AM(UTC)
Wulfe
Joined: 4/15/2016(UTC)
Posts: 343

Ko smo nekateri bolj pozorni danes navsezgodaj brali "dnevno zapovest", smo prec opazili, da je 1. julij. Kar pomeni Q3 in H2/2019. S petkovim truce-om Trumpa in Xija, je bilo nakazano, da se bo trgovinska vojna MOREBITI zabremzala, razvodenela ali celo zaustavila. Nič ni ziher, vendar so od včeraj Futures tako narastli, da zgleda folk samo kupuje. Sploh ne vem, kdaj sem nazadnje videl tako spektakularno zeleno barvo. Septembrski ES_F so trenutno 2976 (+1,09%).


Okrepil se je USD, hkrati pa je gold zgrmel pod $1400. Orenk se je okrepila tudi nafta, Rusi so z OPEC (torej s Savdijci) sklenili podaljšanje omejevanja ponudbe nafte na globalnih trgih še za 9 mesecev. Jasno je, da gre cena (vsaj kratkoročno) orenk gor. WTI je trenutno prek $60.


Ker je nov mesec, so bili objavljeni PMI Manufacturing Indexi za vse države. Evrocona je spet nazadovala, tako na zahodu z Nemčijo in Italijo na čelu, kot na vzhodu s Poljsko in Češko. Edina pozitivna zvezda je Francija, ki je najvišje v zadnjih 9 mesecih. Tres bien!


Še dobre novice iz najboljše države, USA. Potem, ko je Predsednik Trump "pritisnil" ALMO-ta, je slednji razporedil 15.000 vojakov na meje Mehike ter obljubil, da bo preprečil illegalne prehode iz Guatemale in Belize-ja v Mehiko. Danes smo videli podatek (vir: Zerohedge), da so Američani opazili SPEKTAKULAREN padec arrestov illegalnih vstopnikov. In to je seveda dobro. Ljudje naj ostanejo v svojih državah, ter tam na volitvah poskrbijo, da jim bodo vladali tisti, ki se zavzemajo za osebno & ekonomsko svobodo ter pravno dravo. Kakšen smisel je voliti komuniste, zato da potem lahko očerupan, lačen & umazan zgroženo pobegneš v kapitalizem?! Eeek!


 

Edited by user Monday, July 1, 2019 11:02:23 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Wulfe  
#2 Posted : Wednesday, July 3, 2019 10:44:24 AM(UTC)
Wulfe
Joined: 4/15/2016(UTC)
Posts: 343

Jutri je Fourth of July in je Wall Street trgovanje zaprto. Danes se zapre prej, ob 19h (CET). Itak je cel teden že precej piškav promet, tako bo tudi v petek. Če ne bo napovedanih neviht, pa bodo jasno padli hribi. Treba se mal rekreirati, v višavah tud vročina ni tako peklenska in sploh je fajn.


Včeraj je $TSLA objavila Q2 deliveries podatke, ki so bili naravnost spektakularni. Sedaj v PreMarket je $239,40 (+6,61%), kar je precej impressivno.


Lee Iacocca, RIP.


 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.xyz 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.