Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
2 Pages12>
Options
Go to last post Go to first unread
kekez  
#1 Posted : Friday, June 7, 2019 12:11:14 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,348

Hm!? Danes sem dobil en spam, kjer piše, da so razkrili moje geslo in moram plačati jurja in pol.


Zraven je še neka porno zgodbica, kjer so to ujeli in naredili kočljiv filmček z mano v glavni vlogi itd. itd. itd.


Na take fore ponavadi ne padam, saj ...
Načeloma ne obiskujem omenjenih strani.
Načeloma imam vse kamere vedno izklopljene, saj jih ne uporabljam.
Načeloma uporabljam samo pingvine, ki so za fizičnimi firewalli.
Načeloma ne shranjujem kreditnih kartic  po raznih straneh.
Načeloma ne puščam avtomatičnih prijav med različnimi stranmi.


Ampak ... geslo, ki so ga kao razkrili je res pravo !?!?


Gre sicer za moje najbolj defaultno geslo, ki ga stresam povsod naokoli, kjer je to glih nujno potrebno in kjer me varnost ne briga.
Problem je, da je teh mest veliko in ne znam ugotoviti, kje je prišlo do razkritja. Ne verjamem zgodbici, da so mi to ukradli z moje tipkovnice. Potem bi ukradli kakšno geslo, ki bi me res skrbelo.


Problem zato je, da pri tem pa sploh nimam občutka, koliko bi me tole moralo skrbeti. Dno


ZokiPoki  
#2 Posted : Friday, June 7, 2019 12:16:57 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Za vsak slučaj te naj čisto majčkeno skrbi.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
para123  
#3 Posted : Saturday, June 8, 2019 1:18:36 PM(UTC)
para123
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 378

Kekez, tole je klasika, sploh ne nasedaj. Vrži začetni del sporočila v Google...


Pač so v enega od webov, kamor obiskuješ, tudi če si bil samo enkrat prijavljen, vdrli in pobrali geslo. Imajo milijonske sezname teh email/password filov, ki so jih dobili od Russky hackerjev za $10. Nič drugega ne vedo o tebi ali tvoji mašini. Predpostavljam, da pri ponudniku interneta NIMAŠ istega gesla za dotični email (sicer ga prec spremeniš).


Nasvet: jaz imam en TXT fajl, kjer so username ali email + password pari. Za vsak web so drugačni.


Ti Koyo  
#4 Posted : Saturday, June 15, 2019 7:21:45 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 944

Originally Posted by: kekez Go to Quoted Post


Hm!? Danes sem dobil en spam, kjer piše, da so razkrili moje geslo in moram plačati jurja in pol.


Zraven je še neka porno zgodbica, kjer so to ujeli in naredili kočljiv filmček z mano v glavni vlogi itd. itd. itd.


Na take fore ponavadi ne padam, saj ...
Načeloma ne obiskujem omenjenih strani.
Načeloma imam vse kamere vedno izklopljene, saj jih ne uporabljam.
Načeloma uporabljam samo pingvine, ki so za fizičnimi firewalli.
Načeloma ne shranjujem kreditnih kartic  po raznih straneh.
Načeloma ne puščam avtomatičnih prijav med različnimi stranmi.


Ampak ... geslo, ki so ga kao razkrili je res pravo !?!?


Gre sicer za moje najbolj defaultno geslo, ki ga stresam povsod naokoli, kjer je to glih nujno potrebno in kjer me varnost ne briga.
Problem je, da je teh mest veliko in ne znam ugotoviti, kje je prišlo do razkritja. Ne verjamem zgodbici, da so mi to ukradli z moje tipkovnice. Potem bi ukradli kakšno geslo, ki bi me res skrbelo.


Problem zato je, da pri tem pa sploh nimam občutka, koliko bi me tole moralo skrbeti. Dno


Preveri na temle naslovu za dotični email - morebiti bo ugotovil, kateri splet je bil shackan. Potem spremeniš geslo vsaj tam. (Po mojih izkušnjah te pare mail/password "probavajo" povsod, kjer lahko. Videl sem že več serij poskusov tudi recimo tukaj v Hyde-Park).


Evo link - priporočam vsem!
https://haveibeenpwned.com/


ZokiPoki  
#5 Posted : Sunday, July 7, 2019 9:07:46 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

A mi zna kdo pojasnit, zakaj mi miška šteka. Nekaj časa dela, potem pa zašteka. Ko vzamem baterijo ven in ponovno vstavim, spet nekaj časa dela. Baterija je nova. Tudi miška s kablom šteka. Ko zašteka miška, tačped dela. Tudi če zamenjam USB, je isto. Te težave sem opazil samo pri Firefoxu, a bo treba tam kaj v nastavitvitvah spremenit?


 


P.S. Tudi v Excelu šteka.

Edited by user Sunday, July 7, 2019 10:36:44 AM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#6 Posted : Sunday, July 7, 2019 11:01:13 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,988

Na laptopu? Probaj najprej driverje dol pometat (uninstall).


Tud men se to včas dogaja, ampak verjetno iz enga čist 4. razloga. (Več monitorjev, ki niso vsi hkrati prižgani, kadar je nameščen en posebej "crappy" HDMI-VGA pretvornik, ki je letel v smeti in od takrat je mir).


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#7 Posted : Sunday, July 7, 2019 12:31:35 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Poskusil sem posodobiti drajver za miško in mi je sporočilo, da imam nameščen najbolj sodoben gonilnik.


Katere drajverje si mislil?


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#8 Posted : Sunday, July 7, 2019 1:34:04 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,988

Preveri v Administrative Tools\Event viewer, če so kaka opozorila.
Preveri tudi v Control Panel\Device Manager, če je vse OK (ni rumenih klicajev za miš ali touchpad). 


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#9 Posted : Monday, July 8, 2019 2:54:25 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Brezrepa miška je bila kriva. Le zakaj še tista z repom ni delala? Zdaj imam to, dela po odstranitvi drajverjev prejšnje.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Silence  
#10 Posted : Monday, July 8, 2019 3:34:34 PM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,806

Men pa na DELL Inspiron kurzor skače gore dole  kadar tipkam - neha, ko naložim nek drajver. Kar me spomni, da je cajt za pucngo tega laptopića. Ajetkotkoje!


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
ZokiPoki  
#11 Posted : Monday, July 8, 2019 4:30:11 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Jaz se še nisem navadil delat s tačpedom in se tudi nikoli ne bom. Prvo miško sem srečal na Atariju, ko je bil boljši od PC-ja in takrat se je začela večna ljubezen do miške. Za videopredvajalnik imam miško, ki ima dodatne knofe za sprogramirat, le na glas še ne uboga. Čakam tudi še na ekran, ki bi mu lahko naštimal dioptrijo, da bi lahko delal brez špegel.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#12 Posted : Monday, July 8, 2019 5:05:17 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,988

Originally Posted by: ZokiPoki Go to Quoted Post


Brezrepa miška je bila kriva. Le zakaj še tista z repom ni delala? Zdaj imam to, dela po odstranitvi drajverjev prejšnje.


Ja, zadeve so grdo povezane. Če je driver slabo ali šlampasto narejen, ali hardware ni posodobljen, se pozna po celi dolžini operacijskega sistema. Težava je pa originirala v Bluetooth?


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#13 Posted : Friday, July 19, 2019 7:38:40 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Še eno vprašanje imam. Zaradi enega programa, ki dela le pod WIN XP, sem moral namestiti VirtualBox in instalacijo XP. Vse dela, le USB ne vidi. Imam nameščene kontrolerje za USB. Vidi pa CD-rom. Ali je imel že kdo tak problem?  Datoteke moram tako prenašati preko gmaila, ker internet pa dela v XP. Bi šlo tudi preko omrežja in delovnih skupin, a tega nočem imeti gor.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Ti Koyo  
#14 Posted : Friday, July 19, 2019 10:24:38 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 944

Veš kaj probi?
Daj v ta zaresne Windowse un USB, pa naredi SHARE, ki ga boš mogoče potem videl/uporabljal na Virtual boxu. Še prej preveri, če so kake nastavitve pri tem Virtual XP glede dostopanja do USB.


mungo  
#15 Posted : Friday, July 19, 2019 11:54:48 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 576

Ni mi jasno zakaj hoče uporabljati USB, če lahko da v skupno rabo navadno mapo. Verjetno pa je potrebno USB nekako forwardat, nekako takole:



Jaz tudi uporabljam virtualizacijo za en Epson skener Win program, vendar ne z Virtualboxom. USB port forwardam iz Linux Ubuntu Desktop gostiteljske mašine na Windows 7 VM preko KVM. Poleg imam še Win10 VM, Ubuntu Server VM, pa verjetno še kaj. Je bilo potrebno kar nekaj skript napisat da tole avtomatsko dela. Clwn


Ni mi še čisto jasno zakaj lahko samo 2 USB porta naenkrat forwardaš. Dno

Edited by user Saturday, July 20, 2019 12:04:41 AM(UTC)  | Reason: Not specified

ZokiPoki  
#16 Posted : Saturday, July 20, 2019 5:58:59 AM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

USB ključ se rabi zato, da lahko preneseš fajle, ki jih je ustvaril program pod XP, na drugo lokacijo. 


Sem probal vse živo, tudi šeranje, filtre, itd., a ne gre. Po guglanju sodeč nisem edini na svetu s tem problemom.


P.S. Celo tako daleč so šli s svojimi lažmi, da ti ponudijo skupna odložišča obojesmerno.

Edited by user Saturday, July 20, 2019 6:45:51 AM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#17 Posted : Saturday, July 20, 2019 12:43:01 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,988

Daj gor Network podporo za kratek čas, prenesi kar je treba, pa jo prec de-inštaliraj.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#18 Posted : Saturday, July 20, 2019 1:26:25 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Še bolj enostavno je preko gmaila. Zadevo sem sprobal tudi z WIN XP, ki se downloadajo z neta in še s svojimi, oboje z SP3, a ni razlike. Bom še guglal v tej smeri, tu sem vprašal le zato, če je imel še kdo podoben problem.


Nehal sem programirat, ko so bili še XP-ji. Takrat si si lahko pridobil razne ocx-e in druge dodatke zastonj in si jih enostavno registriral. Potem pa je bilo menda že pri milenijumu potrebno imet kupljene stvari. In so se nehale moje programerske pustolovščine.


_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
Navadni Nimda  
#19 Posted : Saturday, July 20, 2019 2:55:34 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,988

Na konc boš moral odvreč še WinXP, ter vse kar spada k njim. In se potem ukvarjat le z Win10, ali čem drugim sodobnim. Sploh si ni vredno razbijati živce zaradi razpadajočih zadev, ki so bile itak napol narejene. (Sej ne rečem, da z Win10 ni isto, ampak tega še vedno aktivno flikajo.) 


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
ZokiPoki  
#20 Posted : Saturday, July 20, 2019 5:28:38 PM(UTC)
ZokiPoki
Joined: 6/4/2016(UTC)
Posts: 2,711

Sem le še nespreten uporabnik. Programiranje me je veselilo, ko sem delal programe za razne laboratorijske mašine in je bilo zelo kreativno delo spremljati potek meritve, iskanje pikov, stabilnosti , integriranje površine pod krivuljami meritev itd, na koncu pa še statistika. Statistika mi je bila zelo zanimiva, ko vrednotiš podatke po raznih sistemih porazdelitev. Hardver pa mi je španska vas, obdeloval sem le vrednosti, ki sem jih dobil na PC preko RS232. Za tako delo so bili XP popolnoma zadostni. Tudi za linearno optimiranje so bili dovolj hitri, celo na 16 bitnih sistemih je bilo dovolj hitro, saj nima praktično nobenega pomena, če računanje traja 1 sekundo ali 5 sekund.

Edited by user Saturday, July 20, 2019 5:29:25 PM(UTC)  | Reason: Not specified

_________________________________________________________________________________________
Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.
2 Pages12>
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.xyz 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.