Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
2 Pages12>
Options
Go to last post Go to first unread
host  
#1 Posted : Tuesday, September 10, 2019 11:23:35 AM(UTC)
host
Joined: 4/12/2016(UTC)
Posts: 45

Ker ne želimo ničesar prepustiti naključju in ker je danes predvečer 9/11, smo v upravnem odboru sklenili, da bomo naredili Update forum softwarea. Tko da bo nekaj izpada zdele malo kasneje. Ampak to še ni vse, ker so tudi oni tam delali popravke, bodo lahko tudi stranski efekti - razpadla uvodnica, pošvedrane strani, manjkajoče slike, mrtvi linki, napačne barve, mikroskopsko majhne črke,... in še in še.


Da se pa ne zgubi vsebina, bomo prej vse skup backupirali in če ne bo šlo drugače, vrnili na tole obstoječe stanje, tko da neke katastrofe res ni pričakovati.


V imenu upravnega odbora, vaš @HOST  Geeked


admin  
#2 Posted : Tuesday, September 10, 2019 1:22:35 PM(UTC)
admin
Joined: 4/12/2016(UTC)
Posts: 237

UPDATE: tole smo probali dati na najnovejši update, ampak nam break-a ene stvari, namely messageing in pa Admin sekcijo. Zato smo vse skupaj rollback-ali nazaj, uni pa naj se yebejo s svojim napol pečenim polovičarstvom! Censored

Edited by user Tuesday, September 10, 2019 1:23:01 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Silence  
#3 Posted : Tuesday, September 10, 2019 5:16:05 PM(UTC)
Silence
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,861

Tle je spet akcija, je treba sosedu mlaj podret. Upam, da bo forum delal ko pridem nazaj (al pa jutri), ker imam kup materiala za Pokčija. 


(o dab buhdal, da se tel mlaji oz modna muha končajoPraviVitez)


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
kekez  
#4 Posted : Thursday, September 12, 2019 12:22:21 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,428

Zdaj se pa že res dolgo nismo nič pohvalili.


Tisti dolgoživi serverji pod mojo komando trenutno spet kažejo


# uptime
11:58:36 up 2200 days,  3:40


Tole je, reci in piši, 6 let in 10 dni. Nov rekord. Prejšnjič so odpovedali po natančno 6 letih, ker so imeli faloti tam samo eno UPS napajanje, ki ni zdržalo. Zdaj imajo redundantno.


Tadrugi server, ki je redundanca prvega, ima praktično enak uptime, saj jima je takrat hkrati crknilo napajanje.


Je pa tole glede na dolgoživost tudi že kar muzejska zadeva:
* Pentium 4,
* 2 GB RAM
* skupaj 500 GB diskovja (ni SSD HaE)
* linux kernel je še verzije 2.6.12


Starost vsega tega, se mi zdi, mora biti dobrih 15 let ... in še kar miga.

Edited by user Thursday, September 12, 2019 12:25:01 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#5 Posted : Thursday, September 12, 2019 12:41:49 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,081

Jaz mam eno mašino na Athlon 2600+, kar je po mojem letnik 2004 ali še prej. Ker nima SATA na plati, sem dal notr eno staro SATA expansion card na ISA vodilu, pa 2 diska. Sistemski disk je seveda 80GB Seagate na IDE.


Mašina je glasna, vroča, za današnje razmere skor neuporabna, ker je počasna. Ampak na una dva diska delam občasno sistemske backupe tekočih zadev. OS je pa Xubuntu 18.04, ki vse podpira, ne dela težav, se hitro odziva in sploh nimam grdih pripomb. Mašino prižgem vsake par dni, ročno naredim update in pa zakurblam backups. Samo pohvalim lahko! 


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
mungo  
#6 Posted : Thursday, September 12, 2019 3:26:25 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 600

Jaz imam pa doma Pentium 166MHz, 1GB diska, 48MB RAM-a, Windows 98, letnik 1996. Clwn


kekez  
#7 Posted : Thursday, September 12, 2019 3:33:26 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,428

Hm, ampak moj pajkl je bil v teh 15+ letih prebootan samo 2x. ravnačrta


Navadni Nimda  
#8 Posted : Thursday, September 12, 2019 5:35:02 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,081

Originally Posted by: mungo Go to Quoted Post


Jaz imam pa doma Pentium 166MHz, 1GB diska, 48MB RAM-a, Windows 98, letnik 1996. Clwn


Upam, da si naredu redni 4-letni update, da ti kdo slučajno ne vdre v mašino. ROFLMAO


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
mungo  
#9 Posted : Thursday, September 12, 2019 6:35:15 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 600

Ne more, ker nima mrežne. A obstaja še kak dial-up ponudnik za modem, če bi teoretično še imel analogno linijo? Dno


Navadni Nimda  
#10 Posted : Thursday, September 12, 2019 7:40:11 PM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,081

Ima pa ISA slot, kamr lah daš kartico, ki jo verjetno kupiš za manj kot €10.


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
mungo  
#11 Posted : Friday, September 13, 2019 3:53:42 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 600

Javim naslednji teden če bo zloadalo Hyde-Park z IE 5.0. Kewl


Ti Koyo  
#12 Posted : Friday, September 13, 2019 4:35:00 PM(UTC)
Ti Koyo
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 959

Originally Posted by: mungo Go to Quoted Post


Javim naslednji teden če bo zloadalo Hyde-Park z IE 5.0. Kewl


Pa ne me yebat, da si že najdu driver?! HAAA?!


mungo  
#13 Posted : Saturday, September 14, 2019 8:57:20 PM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 600

K sreči ima računalnik PCI vodilo, jaz sem pa pozabil da imam eno PCI mrežno kartico doma.


Dela Plug&Play samo Win98 inštalacijo je potrebno imeti, kar pa seveda nisem imel. CDROM imam v okvari, zato sem moral uporabiti eno 2xSATA/1xIDE PCI kartico, da sem IDE disk priklopil na eno drugo mašino (moral sem vzeti matično izven slim ohišja), ki še ima PCI vodilo in se jo da povezati z internetom. Problem je bil samo da napajalnik ni dovolj močan za 2 diska, zato sem moral napajanje priklopiti na 166, data vodilo pa na novejšo mašino. Potem sem prenesel Win98 inštalacijo na disk in ga vgradil nazaj. Clwn


Win98 SE Slo laufa na 800x600 16bitni ločljivosti. Kewl


Hyde-Park zaradi SSL seveda ne dela



 

Edited by user Saturday, September 14, 2019 8:58:45 PM(UTC)  | Reason: Not specified

kekez  
#14 Posted : Sunday, September 15, 2019 12:16:05 AM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,428

Originally Posted by: mungo Go to Quoted Post


Hyde-Park zaradi SSL seveda ne dela



Verjetno bi pomagal kakšen manj tečen proxy.
Najbrž se valja po netu kakšen tak.

Edited by user Sunday, September 15, 2019 10:12:37 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Navadni Nimda  
#15 Posted : Sunday, September 15, 2019 5:57:30 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,081

Nope, tole je pa napaka v konfiguraciji strežnika. 


Http://hyde-park.si pa dela... Se bo poštimalo!

Edited by user Sunday, September 15, 2019 5:59:33 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
host  
#16 Posted : Sunday, September 15, 2019 6:31:18 AM(UTC)
host
Joined: 4/12/2016(UTC)
Posts: 45

Popravek - http://www.hyde-park.si dela na vseh sodobnih browserjih in OS-ih. Server naredi redirect, torej vrne clientu!
(Gorni primer prej ni delal, ker sem vpisal http://www-hyde-park.si PartyTime)


@MUNGO
- a dela FireFox tlele gor, al je treba Netscape stawhat?

Edited by user Sunday, September 15, 2019 6:33:04 AM(UTC)  | Reason: Not specified

mungo  
#17 Posted : Sunday, September 15, 2019 9:48:56 AM(UTC)
mungo
Joined: 7/22/2017(UTC)
Posts: 600

Z Netscape 9.0.0.6 se da brati, vendar se ne da objaviti komentarja.



Navadni Nimda  
#18 Posted : Sunday, September 15, 2019 11:56:12 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 3,081

Haha!
Itak ima forumsko skriptovje fula omejitev glede browserjev.


HINT: probi v User Settings, izbrat en drug Editor, recimo BB Editor. Če bo uporabljen bolj simpl Editor, ti mogoče rata. Tale od DotNetNuke je explicitno omejen glede na browser.
https://hyde-park.si/Forum/g/cp_editprofile/Forum

Edited by user Sunday, September 15, 2019 11:58:01 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
kekez  
#19 Posted : Monday, September 16, 2019 5:45:33 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,428

Matr tile "konkurenčni" proizvajalci so pa tudi orng zlizani skupaj.


Zdaj imam pred sabo 4 samsungove RAM module, ki nekaj štrajkajo ali pa niso kompatibilni z mojim hardverom.


Grem malo bolj pogledat...


modul ... Samsung
čipi gor ... Micron


Pa saj Samsung sam dela čipe? A prodaja pa še malo konkurence zraven!? Confuzed


kekez  
#20 Posted : Monday, September 16, 2019 7:23:11 PM(UTC)
kekez
Joined: 5/9/2016(UTC)
Posts: 2,428

Očitno sem žrtev prevare.


Že to je čudno, da so Micron čipi na Samsungovih modulih.


Poleg tega so čipi po 8 Gbit in jih je 36 (4x9). Če odračunamo 4 čipe za ECC, je tole očitno 32 GB RAM modul.


Fora pa je, da na Samsungovi nalepki piše 64 GB modul in kot tak je bil kupljen. Srs


Sem mislil, da samo arcnije fejkajo. Očidno tudi raunalniško robo.
Tole ni hec. En modul košta 350 evrov.


Upam, da bodo Švabi tole sprejeli nazaj.


2 Pages12>
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.si 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.