kekez
 
kekez Topic Starter
2019-11-23T16:32:19Z

Je to sploh legalno?

Petrol mi je poslal grožnjo, da bodo z novim letom začeli zaračunavati izdajo papirnih računov po 70 centov.

Sicer nekoč nisem imel nič proti elektronskim računom, ampak sem mnenje spremenil.

Krivec je T-2, ki me je nekajkrat presenetil s papirnim opominom za neplačan elektronski račun, ki ga v resnici sploh nisem prejel. Tale elektronika kljub vsemu ni tako zanesljiva. Vzrok so največkrat razni spam filtri, rangiranje in odmetavanje sporočil, ki jih nek mailer oceni za spam, ali preprosto spregled maila med 1000 drugimi ipd. Po mojem laičnem mnenju bi se čisto po bontonu spodobilo, da ob neplačilu najprej ponovno zares izdajo "zaresni" papirni račun in šele, če ta ni plačan, udri po siromaku z opomini in izvršbami.

Ker to ni bilo tako, sem enostavno postal sovražnik elektronskih računov in želim vse na papirju, če že mora biti. Če bodo pa še to začeli zaračunavati, bom pač zamenjal operaterja. Pffffrt

Zaračunavanje računov jaz vidim kot zaračunavanje nečesa, česar sploh nisem niti naročil niti ne želim kupiti. Angry

2019-11-23T17:50:52Z

Najbrž gre za račun za elektriko. Meni GENi pošilja papirnat račun okrog 14. v mesecu. Se mi je pa že dvakrat zgodilo, da sem moral predčasno plačati in sem šel enostavno na svoj račun na njihovo spletno stran in tam našel svoj račun za elektriko. Če ti bodo račun zaračunali, tega najbrž ni bilo v pogodbi in jo kršijo. Na spletni strani so shranjeni vsi računi za nazaj in jih lahko kadarkoli dol potegneš, da ne shranjuješ v papirni obliki.


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.