Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2020-03-09T10:18:47Z

Na strani Državnega Zbora je objavljen razpis za zbiranje predlogov za osem programskih svetnikov RTVSLO. Letos kandidira tudi Tomaž Štih, ki je na blogu Libertarec objavil tudi programske cilje, h katerim bo pomagal usmerjati RTVSLO. Ker gre za izjemno pomembne cilje, ki naj povečajo svobodo človeka v Sloveniji, te cilje objavljamo direktno tukaj (in ne le z linkom).

  1.  Objektivnost in razkritje interesov. Poslanstvo javnega medija je podajati objektivna dejstva. Hkrati ima javnost tudi pravico do razkritja interesov. Podobno, kot lahko v trgovini vsak prebere sestavo jogurta. Zato bom zahteval, da RTV Slovenija odslej objektivno meri in -v špicah- objavi razkritje politične usmerjenosti vsake oddaje. 
  2. Skrbnost in odgovornost. Javni medij posluje skladno s svojimi zmožnostmi. Te zadostujejo. Negativni poslovni izid ali predlog zvišanja naročnine bom štel za odstopno izjavo direktorja. 
  3. Javno dobro. Dostop do arhiva javnega medija mora biti neomejen in anonimen. Ker zakonodaja ne dopušča komercialne rabe, se je v preteklosti to zlorabilo za pregon individualnega kopiranja vsebin na YouTube ali celo politične satire. Zahteval bom, da se ta praksa konča! Hkrati bom storil vse, kar je v moji moči, da bi parlament prepričal, da je vse javne vsebine smiselno dati v javno rabo pod licenco Creative Commons. 
  4. Pluralizem. Zahteval bom, da je javni medij odprt za različna mnenja in da promovira svobodo govora. 
  5. Vseživljensko učenje. Zahteval bom, da javni medij proizvaja manj političnih in več izobraževalnih vsebin; s podudarkom na dvigovanju finančne pismenosti in na tistih praktičnih vsebinah, ki spodbujajo znanstveno radovednost, podjetno ustvarjalnost ter krepijo državljansko kulturo. 
  6. Državljanska kultura. Gledalci bodo s spremljanjem posebnih programov izvedeli tisto, kar mora vedeti vsak volivec. Kako je strukturiran državni proračun; kaj pomenijo postavke na plačilnem listku; kako si izračunajo davke; razumeli bodo posledice obrestno- obrestnega računa; poznali svoje potrošniške pravice, vedeli, kako delajo sodišča in kaj jih tam čaka, itn. 
  7. Spodbujanje medijskih vsebin. Zahteval bom, da javni medij aktivno ne tekmuje z drugimi mediji, ampak deluje kot spodbujevalec medijskega trga, ki nudi kvalitetno mentorstvo novih kadrov. RTV bo odskočna deska, ki daje prve priložnosti. Za posebej kvalitetno domačo produkcijo bom zahteval uvedbo  sindikaliziranih terminov in outsourcanje programov. Posebno pozornost bom posvetil svojemu strokovnemu področju - digitalizaciji.
  8. Identiteta. Zahteval bom, da javni medij krepi narodno – državljansko identiteto. Namesto preteklosti, ki nas deli - se bo posvetil preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki nas združuje. Javni medij bo namenil sredstva za igrano- dokumentarno serijo »Slovenci,« po zgledu oddaj History Channel. 
  9. Manjšine. Zahteval bom, da javni medij krepi oddaje za narodne manjšine ter vzdržuje tesne stike z našimi manjšinami ter z javnimi in vsemi drugimi mediji v sosednjih državah. 
  10. »Upočasnjevanje«. Javni programi bodo konstruktivni in umirjeni. Namesto nemirne glasbe ob začetku dnevno informativne oddaje in hitre napovedovalke, ki tarna o zastojih na cestah in nizkih temperaturah, se bomo prvega snega razveselili. Ni vse konec sveta! 

Celoten razpis in pogoji, so objavljeni na strani Državnega zbora: Javni poziv za predlaganje kandidatk ali kandidatov za osem članov Programskega sveta RTV Slovenija

Upajmo, da ZokiPoki nau jamral, če bo na uvodnici. Konc koncev ne bomo podpirali kakega Saviča, ane? Anedepajade


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 😎
2020-03-09T11:53:44Z

Nimdič, če se ti prijaviš, ti garantiram, da boš imel podporo vseh delujočih članov tega foruma, to so 3 (trije) glasovi!

Ne, ne bom se razburjal zaradi tega debelega fanta.

 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2020-03-09T12:20:08Z

Jaz se pa nikoli navm pentljal s politko, LOL.

Si pa lahko dovolim podpreti kandidata, ki si prizadeva za vsaj nekaj civiliziranosti na Moša Pijadejevi. ;)


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 😎
2020-03-10T06:53:32Z

Prav bi bilo, da taki gorečneži izpostavite svoje ime, se date na kandidatne liste in potrdite na volitvah in potem v parlamentu ali celo vladi udejanite svoje ideje in ljudstvo vam bo hvaležno. 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

Navadni Nimda
 
Navadni Nimda Topic Starter
2020-03-10T09:37:53Z

Prav bi bilo, da se večini folka ne bi bilo treba pentljati s politiko, ampak bi delali v življenju tisto, kar jih veseli. Ustvarjanje tehnologije, iskanje umetnosti v glasbi, grebenje za denar... Ne pa blebetanje in dirigiranje, kaj bi drugi morali delati ter jim hkrati zajedati lastnino.Ajetkotkoje!


Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 😎