para123
 
para123 Topic Starter
2020-04-08T08:34:25Z

Medtem, ko so naleti neo-jugoslovanskih revanšistov vedno bolj predrzni, se Slovenci spominjamo 30. obletnice prvih svobodnih večstrankarskih volitev v Sloveniji, leta 1990. Takrat je z veliko večino zmagala Peterletova Krščanska Demokracija, tudi zato, ker je Peterle slovesno obljubil, ter besedo tudi držal (!), da v primeru zmage, NE BO IZVAJAL nobenih maščevanj & lustracij nad komunisti.

Tako politično stališče sem takrat podpiral tudi jaz, zdelo se mi je človekoljubno in spravno. Seveda v svoji neskončni mladostni naivnosti nisem vedel, kake podgane so člani Zveze Komunistov Yugoslavije, ki so še dandanes ta glavni "gazde" na večini oblastnih, pri-oblastnih in kapitalskih struktur Slovenije. Bo PV Janša zmogel zbrati dovolj politične podpore, da to mal pošlihta po vseh teh letih?

Odličen članek, priporočam! Pred 30 leti smo ukinili diktaturo

2020-04-08T08:55:51Z

Rešitev se ponuja sama po sebi: uvesti jajodiktaturo, po vzoru ogrskega poveljnika. Dno. Kot prvi korak se uvede prepoved zbiranja.


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

mungo
 
mungo
2020-04-08T09:46:06Z

Druže Jajo mi ti se kunemo! Muzika

kekez
 
kekez
2020-04-08T10:35:58Z

... in 28 let od vrnitve diktature, ko je na oblast prišla SKOJ, oziroma ZSMS.

Čeprav diktature čisto zares nikoli ni bilo čisto konec. Tudi 1990 je kot posamična stranka zmagala ZKS (Zveza komunistov Slovenije), ki se je tedaj sicer imenovala še dokaj podobno ZKS-SDP (Zveta komunistov Slovenije - stranka demokratične prenove) in so si barve premalali iz rdeče v modro/rumeno. Neki još pamtimo, drugovi.

Ko je Drnovšek prišel na čelo ZSMS, je pač prišla na oblast bratska stranka - Savez komunističke omladine.

kekez
 
kekez
2020-05-12T12:01:49Z

He, he, zanimiva ugotovitev @Finance

V Sloveniji imamo opravka z zanimivim političnim paradoksom. Izkušnje zadnjih treh desetletij kažejo, da se je tako rekoč z vsemi najhujšimi oblastvenimi izzivi spopadala politična stran, ki jo imenujete desnica. Osamosvojitev, članstvo v Natu in EU ter predsedovanje slednji, reševanje finančne, gospodarske, zdravstvene in zdaj spet gospodarske krize. Vsi ti izzivi so bili, tako čez palec, dobro opravljeni, pa vendar je ta del političnega prostora bil po njih vselej politično poražen. Rečemo lahko, da je postkomunistična desnica sposobna, a ne zna vladati. Medtem pa za postkomunistično levico lahko ugotovimo, da očitno zna vladati, saj je na oblasti večji del slovenske zgodovine, in to kljub svoji neredko očitni nesposobnosti.