2022-11-17T07:08:51Z
Kolaps označuje "situacijo", ko vse skupaj razpade in potem po kosih gnije, dokler se še to ne razkadi tekom stoletij... Ena takih gnijočih kupov dreka je tudi slovensko javno-dostopno, brezplačno zdravstvo, osnovano na filmu Bitka na Neretvi. Torej neskončne čakalne vrste ranjencev, upehancev in simulantov. Če jih je bilo preveč, so jih pa par sto v reko fuknal, ko je bil Broz na drugi strani reke. In obratno. UserPostedImage 

Da nau kdo reku, da si zmišljujem - tole so uradne novice iz "Halwuobovega štaba".

2022-11-17T12:55:13Z
V enem mediju sem zasledil primerjavo našega zdravstva in zdravstva na Nizozemskem.

Ne vem čisto točno, kako je dobesedno šel stavek, ampak precej prikrito je bilo omenjeno, tako da ob bežnem branju ta podatek bralcu uide, da je na Nizozemskem celotno zdravstvo privat.

Poudarek pa je bil, da in tu in tam je zdravstvo dostopno vsem, le da imamo pri nas velike težave tam pa majhne.


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2022-11-17T14:14:55Z
Jaz vem za Dansko, sem prebral cel uradni tekst o tem. Zdravstvo na Danskem je "obvezno" ter "brezplačno" in "javno", vendar je več kot polovica izvajalcev zasebnikov. Država ima velik del v svoji lasti, recimo bolnice in osnovno zdravstvo, a tam ni vsega vštetega. Recimo celotno zobozdravstvo, dermatološki izvajalci ter kar nekaj špecializacij je v 100% domeni zasebnikov. Kakopak so vsi del "javne mreže zdravstva" in te posege plača država. 

(Pri nas si moraš recimo zobozdravstvo plačat sam, sicer ti zobi odpadejo ter čeljusti zgnijejo. Je pa zato naše zobozdravstvo "brezplačno in javno-dostopno", če je že državno. Ni mi jasno, kako folk ne popizdi in ne neha obkrožati Komunističnih prevarantov na vsakih volitvah. Narod opic? 🤡)

2022-11-17T14:39:10Z
Propaganda tako deluje. Za kontra sliko jim vedno servirajo samo ZDA, kjer ne le da je zasebno, ampak je poleg tega še prostovoljno ni se zaradi visokih cen (tudi posledica odgovornosti in hudičevo visokih prisojenih odškodnin v USA) veliko ljudi ne odloči za zdravstveno zavarovanje. Prej ali slej so zaradi tega v riti.

 

V Evropi je večinoma tudi vse zasebno, je pa zakonsko obvezno (za izvajalce IN odjemalce) in regulirano.

Pri nas zagovorniki javnega zato ZASE zelo radi zahajajo v zasebno Evropo.


Še vedno divjak. Cepiča se nista prijela.
2022-11-17T14:46:32Z
V ZDA si lahko za spodobno ceno komot plačaš spodobno zdravstveno zavarovanje, ki je bolj kvalitetno od česarkoli v Evropi. (Tole velja za normalne ljudi. Tisto "samo za bogate" pa je res propagandna finta komunistov. Predvsem jugoslovanski so s tem "drekom" tako na debelo nažajfani, da dobesedno zaudarja po kardeljaštvu. 🤮)