Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Options
Go to last post Go to first unread
Navadni Nimda  
#1 Posted : Saturday, April 6, 2019 9:23:25 AM(UTC)
Navadni Nimda
Joined: 4/13/2016(UTC)
Posts: 2,988

(Na časopis DELO nisem naročen že od avgusta 2005, od tedaj sem mogoče prebral par člankov. Ampak v zadnjem času je vedno več člankov, ki se ukvarjajo s pomembnimi temami. Če bodo še nehali favorizirati razne Mencingerje in ostalo Dvorno smetano, se mogoče nekoč celo naročim nazaj.)


Uroš Urbas je v tokratni kolumni pogledal kaj se dogaja v razpadajočem zdravstvu, ki se ne more kar potopiti čez noč, kot Titanic. Pri tako gromozanskih strukturah, ponavadi pride najprej do razpada. Šele nato se lahko posamezni kosi v miru potopijo...


Zanimiv je odlomek, kjer se tudi pisec zgraža nad Šabedrovimi "idejami", ki jih je ta sedaj uvedel v prakso (drugega ne more). Ker slovenski zdravniki množično dajejo odpovedi in bežijo v resnejše države, ali celo odhajajo v druge poklice, je Šabeder sklenil s Serbiansko vlado uvoziti en vagon (90 komadov) Serbianskih doktarjev. Po človeški in strokovni plati tej seveda v ničemer niso slabši od slovenskih. Ampak za njih bo Šabeder moral plačati iz "zdravstvene blagajne" štirikrat (4!) več, kot za slovenske, ki jih bodo tej nadomestili.


Kot vemo, Slovenski delavci, kamor štejejo tudi slovenske doktarje, ne smejo imeti previsokih plač, ker to pomeni socialne razlike. Teh pa na Ideološko-Mirownem Dvoru (Zveza Komunistov Slovenije, op.p.) ne bodo dovolili, pa če se svet podre. In to vidimo sedaj v praksi, socialističen zdravstveni sistem se dejansko podira, edine možne rešitve pa ne dovolijo niti omenjati...


Evo link, PRIPOROČAM:
https://www.delo.si/mnenja/kolumne/duh-ki-je-usel-iz-steklenice-168342.htmlNa sliki: čakalna vrsta, buhve, kaj spet zastonj talajo. Slika NI simbolična.

Edited by user Saturday, April 6, 2019 10:19:51 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Tole je podpis, pod katerega se lahko podpišem! 8-)
 
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error

 
Vse vsebine so (c) Hyde-Park.xyz 2007-2019, razen tistih, ki to niso, pa še to ne vse.