kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
a year ago
Matr, samo par dni me ni, pa je dovolj da ste državo medtem še bolj obrnili na glavo.

RTV ste prepustili Martiču? Resno?

Zdravstvo ste prepustili Golobu? Aaa?
Ob tem ste  dopustili, da po zadnjem ministru v javnosti najbolj udriha najbolj nesposoben pretekli zdravstveni minister. 
Majski hrošč je bil najslabši zdravstveni minister vseh časov. Popoln antipod samega sebe. Zastopal je liberalce po imenu, ampak večjega anti-liberalca najbrž sploh ni.
Res bi bilo tudi zanj najbolj zdravo in logično, da bi užival svoj pokoj in bil tiho. Ali pa le poizkuša oponašati malega sivega?
Kakorkoli, ni najbolj spodobno naokoli v širši javnosti razkazovati začetkov senilnosti. (To marsikdo očita celo aktualnemu USA predsedniku.)

Golo dejstvo pa je, da z zdravstvom zagotovo ne bo nič bolje, dokler ga bodo vodili zdravniki. Velja tako na mikro ravni, kot na  vseh ravneh do vrha.
Zdravniki so na splošno najbolj nekompetenten folk ZA VSE DRUGE poklice. Za njihovega ne bom sodil, ker tam jaz nisem kompetenten.
Dokler bodo zdravniki direktorji, župani, ministri, ... ne bo dobro.
Njihova največja slabost pa je, da so sveto prepričani, da vse najbolje vedo in znajo.

Saj sem že opisoval, kako sem osebno zaratil z eno svojo specialistko, po predolgem čakanju, če se ne bi dalo malo bolje zorganizirati dela in čakanja, saj je čas nekaterih čakajočih precej drag(ocen).
Kaj hujšega. Me je nakurila, da tu sploh ni mogoče storiti ničesar in da več kot delati ne more. V glavnem pogled na problematiko, ki ni dosegal niti nivoja navadne kmečke pameti.
In to gre razlagat nekomu, ki je na faksu direktno študiral teorijo strežbe in čakalne vrste - z vso matematično teorijo, ki stoji za tem. Da o digitalizaciji sploh ne govorimo.
Za zdravnike matematika očitno ni veda.
Sicer so me nekoč že presenetili. Sem bil pred desetletjem na enem zasebnem moneyžerskem pregledu in se čudil, kako so imeli dodelano organizacijo.
Bila  nas je kar velika druščina, pa so kljub temu stvari tekle zelo gladko. Kot kaže: saj gre, če se hoče. No, potem na reprizi pred nekaj leti, so se stvari spet postavile na svoje mesto.
Pri isti ustanovi še dražji pregled je bil spet "joke about time". Organizacijsko na psu, klasično našezdravstveno.
Pa tako simpl je. Samo nek projektni softver je treba zalaufati in pošlihtati projekte (paciente) in dejavnosti. Če je pacientov le 10+, super simpl. Jim naredim predpripravljene predloge (template).
Tako sem se pa odločil, da me v bodoče tam ne vidijo več.

Že Buffett je nekoč izjavil, da so zdravniki najslabši investitorji in izgubijo gore denarja ravno zato, ker so prepričani  v svojo superiornost.

Še en brezplačen nasvet iz rokava: Z novimi zidovi (na Gorenjskem) zdravstvo ne bo nič boljše. Le denarja bo manj (oziroma bo šlo v nezdravstvo).
To sm jest!
deležnik
a year ago
Martič je iz foha. A to nič ne šteje?

http://www.zvezdanmartic.com/kariera/ 
kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
a year ago
Očitno ni prav iz foha.
Kiti se z nekimi online, informacijskimi in digitalnimi kompetencami, pa ne zna napisati poštenega CVja.

V googlovih časih se CVji pišejo tako, kot bi ga o vas pisal nek biograf. Torej v tretji osebi z navedbo imena in priimka (izogibamo se zaimkom).

Kaj naj google indexira iz teksta:
Začetki medijskega dela segajo v študentske čase, ko sem na TV Ljubljana, kasneje TV Slovenija, delal v Dnevno informativnem programu ... (kdo, kdaj)
Po diplomi (uni.dipl.ing. elektrotehnike) sem se specializiral ... (kdo, diplomiral kje)
Leta 2001 sem s sodelavci začel postavljati Multimedijski center RTV Slovenija in ga vodil ... (kdo, s kom)

Sicer res AI že znajo slediti kontekstu, ampak za faktografske iskalnike je vseeno lažje, da se napiše ...
Začetki medijskega dela Zvezdana Martiča segajo še v študentsko leto 1892 , ko je na TV Ljubljana, kasneje TV Slovenija, delal v Dnevno informativnem programu ...
Zvezdan Martič se je po diplomi na Fakulteti za elektrotehniko  v Ljubljani specializiral ... (tudi ni čisto jasno, ali gre za formalno specializacijo - vrsta podiplomskega študija - ali se je samo ukvarjal z naštetim)
Leta 2001 je Zvezdan Martič s sodelavci Janezom Novakom, Pepetom Nerodo in Rožletom Pavliho začel postavljati Multimedijski center RTV Slovenija in ga vodil ...
(nalašč obdržal prvotni slog, ki pa tudi sucks)

Tudi bolj profesionalno izpade, kot bi o njem pisal biograf. Biografi ne pišejo ravno o sosedovi Micki in Pepetu, moraš pa že biti nekdo.
Poleg tega se CV v obliki spisa piše, če se rabi scenarij za film. Tam je treba napisati, kdaj kdo pomežikne, dvigne katero roko,  kam pogleda in točno kdaj in kaj reče.
Sicer pa danes, ko je ljudem težko prebrati več kot 3 stavke, bolje izpade CV v obliki tabele ali alinej.

Jaz sem se navadil podajati svoj CV za objave (npr. kot predstavitev govornika na konferenci) v dveh stavkih. Krajše res ne znam.
1. stavek: zadnje (najpomembnejše) stopnje izobrazbe, da ne bo kdo mislil, da bo na oder prišel nek pikzigmar.
2. stavek: trenutna področja dela (kaj in pri kom).
Če je prostora več in se pričakuje več opisa, se pač doda še nekaj stavkov o preteklem delu, dosežkih in kompetencah. Velja: čimbolj preteklo, manj pomembno. Razen če si bil poročen z dvojno nobelovo nagrajenko Marie Curie, potem velja stoletja star podatek kljub vsemu izpostaviti.
Tistega, da sem na začetku ustvaril nebo in zemljo, zato ponavadi kar izpustim. Običajno nikogar ne zanima: "se je sredi prejšnjega stoletja rodil kot drugi nezakonski sin materi Mariji Čefur in očetu Janezu Novaku". Hudiča, saj ne pišemo biblije!

V glavnem ... očitno gre za amaterja s področja digitalnega in poslovnega sveta.
To sm jest!
Navadni Nimda
a year ago
Tisti, ki nikoli ne gledamo TV, ter nikoli-nikoli RTVSLO, nas baš zabolekita za tega Forbiča, Martiča, Fornecija, TTroha in fczking Kidrića, če se mene praša. 
deležnik
a year ago
Bolje Tito nego Trefalt Mito!
Navadni Nimda
a year ago
Originally Posted by: deležnik 

Bolje Tito nego Trefalt Mito!

This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.