kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
7 months ago
O matr! Sem se že navadil, da npr. v štacuni ni za kupiti nobenih cmokov. Namesto sadja dajo notri marmelado.
Nekoč sem naletel na izjemo. V Tušu so imeli eno (samo) pošiljko nekih madžarskih češpljevih knedlnov, ki so dejansko vsebovali slive.
Nikoli več po tistem jih nisem več našel. Niti direktno na Madžarskem.
Sovražim cmoke z marmelado! S sadjem jih pa obožujem, pa naj bo s slivami, marelicami, nazadnje smo eksperimentirali tudi s češnjami.

No zdaj se se mulc odločil, da bo kupil štrudl (jabolčni zavitek). Sem že malo postrani gledal tisto in komentiral, da ziher niso jabolka notri.
Pa on bere deklaracijo in pravi: nobeno želirno sredstvo ni omenjeno, torej so najbrž res jabolka.
Zdaj je zadevo spekel in ... nisem se še odločil, ali je tista fila LEPILO ali SMRKELJ . Nekaj prozornega, gosto tekočega pač. Bljak!

Očitno bo treba ustanoviti eno pravo pekarno, ki bo poznala pravo sadje.
Tole je res beda! 
To sm jest!
ZokiPoki
7 months ago
Tale četrtek sem skuhal češpljeve knedle za kosilo. Moja kuharica jih pripravi sezonsko in jih zamrznemo. Pojejo se z drobtincami na maslu. Mogoče je prihranek minimalen, če jih delaš sam, imaš pa jih vedno na gotovs, dobri pa so, ne vem za primerjavo s štacunskimi. Še boljši pa so sirovi štruklji, ki se zamrznejo zaviti v servieto. Morajo se pripraviti s kvasom, da malo vzhajajo. Štacunski se lahko skrijejo. Pri nas se pripravlja veliko "gotovih jel" (termin kuharice), od pasulja do ješprenja, pečenih paprik  itd..., ki so v zamrzovalniku, zato moram biti neodvisen od elektro omrežja.
P.S. Za jabolčni štrudl se jeseni malo bolj grobo nariba tista slabša jabolka in da v skrinjo. To se porabi čez zimo za sladico z manj cukra. Tekstura je super
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.