kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
17 days ago
O matr! Sem se že navadil, da npr. v štacuni ni za kupiti nobenih cmokov. Namesto sadja dajo notri marmelado.
Nekoč sem naletel na izjemo. V Tušu so imeli eno (samo) pošiljko nekih madžarskih češpljevih knedlnov, ki so dejansko vsebovali slive.
Nikoli več po tistem jih nisem več našel. Niti direktno na Madžarskem.
Sovražim cmoke z marmelado! S sadjem jih pa obožujem, pa naj bo s slivami, marelicami, nazadnje smo eksperimentirali tudi s češnjami.

No zdaj se se mulc odločil, da bo kupil štrudl (jabolčni zavitek). Sem že malo postrani gledal tisto in komentiral, da ziher niso jabolka notri.
Pa on bere deklaracijo in pravi: nobeno želirno sredstvo ni omenjeno, torej so najbrž res jabolka.
Zdaj je zadevo spekel in ... nisem se še odločil, ali je tista fila LEPILO ali SMRKELJ . Nekaj prozornega, gosto tekočega pač. Bljak!

Očitno bo treba ustanoviti eno pravo pekarno, ki bo poznala pravo sadje.
Tole je res beda! 
To sm jest!
ZokiPoki
17 days ago
Tale četrtek sem skuhal češpljeve knedle za kosilo. Moja kuharica jih pripravi sezonsko in jih zamrznemo. Pojejo se z drobtincami na maslu. Mogoče je prihranek minimalen, če jih delaš sam, imaš pa jih vedno na gotovs, dobri pa so, ne vem za primerjavo s štacunskimi. Še boljši pa so sirovi štruklji, ki se zamrznejo zaviti v servieto. Morajo se pripraviti s kvasom, da malo vzhajajo. Štacunski se lahko skrijejo. Pri nas se pripravlja veliko "gotovih jel" (termin kuharice), od pasulja do ješprenja, pečenih paprik  itd..., ki so v zamrzovalniku, zato moram biti neodvisen od elektro omrežja.
P.S. Za jabolčni štrudl se jeseni malo bolj grobo nariba tista slabša jabolka in da v skrinjo. To se porabi čez zimo za sladico z manj cukra. Tekstura je super
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.