Sreda je in sem brez kuharice. Ob sredah pečem pizzo. O pizzah je cela znanost na YT, vsak pa si mora ustvariti svojo aplikacijo glede na hardver, ki ga ima. So pa nekatere stvari generalne, zato podajam nekaj nasvetov:
1. Testo za pico mora biti mehko, zaradi česar trpi popolna okrogla oblika, ko pizzo z loparjem vsajamo v grelno telo.
2. Začetna temperatura naj bo 300 st.C, ki jo po 3 minutah znižamo na 230. Tako nam pica buhne in dobi mehko strukturo in hrustljav obod.
3. Da se nam olive med vsajanjem v grelno telo ne zakotalijo, jih prerežemo na pol in polagamo z ravnim delom navzdol.
4. Origano dodamo šele pri serviranju, saj bi se med peko razdišal.
5. Testo si pripravim tako, da 1/4 porabim takoj, ostalo pa razdelim na 3 krogle, ki se zamrznejo v vrečkah in odmrznejo pri novi uporabi.
6. Podobno zamrznem mocarelo, po 10 posameznih pakiranj, ki se pred uporabo (seveda) odmrznejo.
7. Če kot začimbo uporabimo česen, kraški šetraj, kapre ali slično, jih lahko vmešamo v šalšo, ko se malo ohladi po tenstanju.
Evo, današnja dobrota- ni vse v lepoti ampak tudi v značaju:
Click to View Image7 View(s)
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!