Kako je beli kruh veliko bolj škodljiv kot črni, je ena tistih "znanstvenih" ugotovitev, kamor spadajo še: špinača je izredno bogata z železom, jajca povzročajo holesterol, čmrlji ne morejo letet, ker imajo premala krila in preslabotne mišice glede na svojo velikost in težo.... Potek presnove ogljikovih hidratov, ki si ga navedel, je odkritje za Nobelovo nagrado. To velja samo v primeru, da križaš človeka s kvasovko in potomci so sposobni tvorbe alkohola. Primerjaj sestavo bele in črne moke in videl boš, da je bistvena razlika samo v vsebnosti pepela in vlaknin, kar pa nima nobenega vpliva na prehransko vrednost. Tisto razliko v vlakninah mimogrede pokriješ z eno žlico solate več, pepel (anorganski del) pa ni pomemben vir česarkoli. Če pšenica ni pravilno oprana pred mletjem (stari dobri domači mlini na vodo), so otrobi (vlaknine) celo škodljivi, ker vsebujejo zaščitne pesticide in drugo nesnago.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!