Navadni Nimda
a year ago
Med jesensko žetvijo se je prikazala tudi Gibson ES-335 Satin Cherry. Kitara je odlična za hendlat, ampak v začetku je bil zvok harsh and brittle. Zdaj po mesecih, večinoma v kufru v omari okoli 50% relativne vlage, pa se je že vnesla in ima že zelo čudovit zvok. Magneti so T-Tops, kitara pa je opazno bolj "bright" od Pawleta (ki ima Burstbucker 1 in 2), in je dobila tisti pravi javorjev zvok, ki je tako značilen pri recimo Freddie King in drugih.

Zahvale gredo domačemu trgovcu Hartman.si , ki je dobavila kitaro, cenovno pa je istega ranga, kot drugod v EU. Trenutno so €2799, za dobit jih ni v EU like ni šans. Čakalne dobe leto ali dve. 

ES335_20230427340192571_236394402401681_9158445333549552385_n.jpg

Click to View Image11 View(s)

Silence
a year ago
Če se kdaj na Breg peseliš, kitara može, zastava hell no!  Sam povem. 
Froggy's world
Navadni Nimda
a year ago
Haha, vsaj enga mamo na Gibson forumu, ki se je lotu izdelave noe kitare, ko je vidu eno res lepo, ki pa je bila odločno predraga (recimo ranga Ł5000; tip je Anglež). In gre dejansko do različnih lesnih pridelovalcev po kose javorja, ebenovine ter sapelle (kje je Silence, da tole prevede), ter tudi druge opreme. Recimo, fretboard inlays (to so markerji na vratu), ureže v les sam. Ves les obdela za celo kitaro, nabavi pa le železnino. Tud recimo prečke ročno vsadi ter jih zbrusi in zglanca ročno.

Na konc bo kitara ranga Les Paul, ampak fenomenalno precizno narejena, ter točno tiste barve, ki ga je zapalila na začetku. Verjetno potem to proda za nekaj tavžent Funtov. (Tip je sicer dost bogat, da si kitare lahko kupuje).

Kwa je pa to za en sindrom? 
deležnik
a year ago
Originally Posted by: Silence 

Če se kdaj na Breg peseliš, kitara može, zastava hell no!  Sam povem. To je izobesil ker je Biden znova napovedal kandidaturo (s podporo Bernija).

Kitajci tole naredijo za desetino cene:
https://www.aliexpress.com/item/1005004283604392.html 
Navadni Nimda
a year ago
Še prvi nategnen uporabnik iz Rusije je kritičen do tretjerazredne robe!  
Silence
a year ago
Kmal bo mel premajhno jazbinco za vse te razstavne eksponate. 
Froggy's world
Navadni Nimda
a year ago
Mam jih v eni omari, zarad stabilnosti vlage. In bo dejansko zmanjkal placa, odnosno une ta pocen (kot so Mungotove) so zunaj omare. Če je kvaliteten les, bo zelo hvaležno sprejel konstantno temperaturo in čimmanj nihanja vlage. Pozna se na novi kitari že po nekaj mesecih, kar me orenk preseneča. (sem mislu, da to traja 30 let, da se opazi.)
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.