kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
3 months ago
Kako ste zadovoljni z avtomobilskimi servisi? Imam občutek, da bo to vse šlo v maloro.
Sploh po Bosni sem pred dnevi videval, da so servisi pri vsaki drugi bajti. Čez 10 let nihče ne bo znal več popravljati ničesar.

Zdaj imam manjši problem na avtu. Popravljajo mi ga že po leta.
Nedavno so mi spet avto vrnili in zaključili kejs, ker je kao popravljen. Že pri razlagi mi pa ni bilo to nič všeč, saj se niso pohvalili: "Ja, našli smo napako in popravili." Ampak so nekaj palamudili, ja dela bolje kot prej, pa smo testirali in naj bi bilo v okviru normalnosti. Tudi pri novih dela primerljivo. Mater, skoraj kot dohtarji! Nič ni pomagalo, da sem jim pojasnjeval, da se je tole pri mojem lani naenkrat poslabšalo. Prej je pa delalo odlično.

No, danes sem zadevo testiral in so res popravili - POLOVIČNO!
Pred popravilom je delalo enočetrtinsko, zdaj dela pa tričetrtinsko. Ravno za polovico bolje. 
Če ne bi do lani delalo popolno, bi me morda res lahko nažajfali, da je to normalno. 

Ja, za elektroniko gre pri eni pomožni stvari. In ni vezano na to, da gre za EV. Bencinarji imajo tole zadevo popolnoma enako.
To sm jest!
Navadni Nimda
3 months ago
Kwa je pa to za en "pooblaščen" servis? 
kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
3 months ago
Prav neverjetno, da sestrske servise iste korporacije (le druga blagovna znamka) pa tako hvalijo.
Trenutno sem bil zvest tej blagovni znamki že pri drugem modelu.

Zdaj pa se zna zgoditi, da jo bom opustil izključno samo zaradi nekakovosti servisov. Te sem očrnil na Googlu že pred leti. Tudi vsi znanci imajo polno pripomb.

Čeprav, čisto po resnici, do zdaj še nisem srečal servisa, kjer nisem imel pripomb.
Doživel sem pa že res grozljivke pri raznih servisih, ko so kaj pozabili prišraufati ali ko so kaj pozabili vgraditi ali da so napako čisto napačno diagnosticirali.
Da ne najdejo napake, je še najmanjši feler.

V moji branži imam jaz povsem drugačen pristop. Če je napaka težko ugotovljiva, zamenjam vse, kar bi lahko vsaj posredno bil vzrok. Natančno diagnostiko potem izvajam naknadno offline pri sebi in ne na grbi stranke.
Tudi tu sem namreč že doživljal marsikatere grozljivke (tele 2-4 črkovne računalniške znamke znajo tudi biti od vraga).

Hecno je bilo nekoč pri enih naših serverjih za eno vojsko. Imeli so izpad klimatizacije in vsi 2-4 črkovni serverji so se začeli sami kontrolirano ugašati, ko jim je bilo prevroče. Mi smo to pozabili nastaviti in naši serverji so kar delali brez izpada. Ko so nas poklicali na zagovor, zakaj tako, smo se znašli: "Mi smo vam prodali military grade serverje, ki marsikaj prenesejo. "

Sicer pa trenutno šparamo drago elektriko, ki nam jo najemodajalec kasira po 50c/kWh tudi tako, da smo v našem datacentru dvignili temperaturo na 35 stopinj. 
Dejansko imamo vse komponente pod kontrolo in nikjer niso preseženi gabariti proizvajalcev komponent.
To sm jest!
Navadni Nimda
3 months ago
Ja, prej ali slej končaš pri VW (samo 2 črki). Tam pa res ni nobenih težav s servisom, celo prijazni in profesionalni so. 
kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
3 months ago
Figo! Znanec je imel golfa iz katerega so mu nepridipravi ukradli armaturko. 
Za en mesec je dobil nadomestni avto, ampak kaj ko so mu na VW servisu tole tenstali več kot 3 mesece. 
To sm jest!
deležnik
3 months ago
Nemci so močno padli kar se kvalitete tiče. Tudi pri njih nobeden noče biti več inženir, če pa že, pa goljufajo pri izpušnih testih ipd.

Moj dedek je v hiši naredil garažo za Zastavo 750, sedaj imam pa problem, ker so v zadnjem desetletju evropski proizvajalci vse "kompaktne" avte razširili. Tako da zdaj razmišljam ali bi beton pri vratih rezal ali pa kupil kakšnega Kitajca kot BYD Seagull.
Navadni Nimda
3 months ago
Tist z VW goljufanjem je verjetn skor 10 let stara fora 
Navadni Nimda
3 months ago
Dobr video in predstavi nekaj razlogov za "kao" pešanje kvalitete. Bistvo je v tem, ker so Američani tako napredovali, da imajo manj napak in slabe volje kupcev, zato VW in Audi in ostali Nemci zgledajo slabo.

Vsiljevanje tehnoloških rešitev (tudi "Zelenega prehoda", ki pelje cel svet točno v ukurac ) ima vedno svoje negativne plati. V Ameriki je več poudatka na trgu, tam se morajo proizjvajalci trudit, sicer bodo Američani kupovali Japonske, Korejske in Nemške. In v zadnjem cajtu tudi Kitajske.

Tko da jaz ne bi na splošno tlele paničaril, ko bom šel po nov avto, bo VW. Pomembnejše vprašanje je, v kateri državi bom živel, ker imam te pofukane socialistične culukafrije res "do ovuda". 
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.