ZokiPoki
4 months agoŽivela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
Silence
4 months ago
Jest grem maja za en teden u Bosno.   (videa sevede ne bom pogledala!)
Še en šnelkurz bosanščine, pa bo. 
Froggy's world
ZokiPoki
4 months ago
Jaz jo skoraj 100% obvladam. Že dolgo gledam ponovitve serije Lud, zbunjen, normalan na A Kanalu. Celo naš palček, ki pride občasno na obisk, reče, da gre na ćenifo (WC). Bosanci so itak super nacija, naj bo od mojih zidarjev bajte do komikov: Denis Avdić, Đuro, Ranko Babić, Perica Jerković. Taboljši pa je pokojni Mustafa Nadarević - Izet v omenjeni seriji. Pri Bosancih se vidi, da so se tam mešale kulture, zato so tudi kot ljudje med najboljšimi, podobno kot Vojvodinci. Vozdra!
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
ZokiPoki
4 months ago
Da obvladam, bom dokazal z mojo študijo besede ćenifa. Izhaja iz turške besede kenjati - kakati, srati. Naši tam dol so k spremenili v č, podobno kot so k v turški beserdi kebab spremenili v č in smo dobili čevapčiče.
Na jugu radi rečejo nemoj da mi kenješ ali pa kenjam ti se u usta. Slikovito! Na Kozjanskem rečejo ne mi bučnce lušt, Primorci pa ne mi v'drjolt. To zadnje ima zanimivo razlago, izhaja iz besede v'drjol, to je modra galica, ki se rabi za špricanje vinograda. V'drjol izhaja iz besede vitriol, to je žveplova kislina. Če v žveplovi kislini raztopimo baker, dobimo modro galico. Tudi tole je moja analiza.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.