kekez
4 months ago
Originally Posted by: Navadni Nimda 

Ne vemo še edino KJE v Španiji je to. 


Je pa tole zanimivo. Avion je bil do zadnjega kotička čisto poln, od tega Slovencev ene 2/3. (nismo leteli iz Slo)

Kolikor sem slučajno ujel, ko se je folk zgovarjal o svojih službah, je bilo gospodarstva med temi blizu nule. Sami zajedalci. 
To sm jest!
Navadni Nimda
4 months ago
Itak, pa "Janša je kriw".

PS. Dons predstavlja podatke $NVDA, prec po koncu sešna.
kekez
4 months ago
Danes mi ni bilo jasno, kako nekaterim ne dela logika.
V gostilni sem ob večerji v angleščini naročil pol litra vina in 2 kozarca. Ni bilo protesta, prinesli so mi pa samo 1 kozarec vina (kakšen deci in pol). Se mi je zdelo, da je prišlo do nekakšnega nesporazuma in sem ponovil v polomljeni španščini, da sem želel pol litra.
Je prišla šefica z obrazložitvijo, da pol litra ne strežejo ampak le na kozarce ali celo steklenico.
Meni nič jasno in sem naročil 3 kozarce vina in naj jih servirajo v vrču, da si bom sam točil.
To je potem šlo. 
To sm jest!
Navadni Nimda
kekez
3 months ago
Svet gre očitno v maloro.
Danes prosperira travca, ACB - Aurora Canabis +26% 
To sm jest!
Navadni Nimda
3 months ago
$CGC je bil celo +68%. Tudi ta je imel v zadnjem letu reverse stock split, tko da bo rast v procentih kar precejšnja. Od travarjev, ki (še) niso imeli reverse stock split, $TLRY +18%, $SNDL +21%, $CRON +9%.

Prvi vzrok rasti je bila napovedana legalizacija v Nemčiji. Zgleda so se v "parlamentarnih odborih" vse zmenili, glasovanje bo pa že drug teden in ni zadržkov in večjih pripomb. To je zelo bullish za travarje v splošnem, ter Kanadčane, ki imajo že razvite infrastrukture in produkte, tudi na medicinskem področju.

Drugi vzrok je pa Schumerjeva "peticija", ne vem komu. Zgleda so precejšnji pritiski za uvedbo SAFER+ ki bi omogočila travarskim firmam dostop do bančnih posojil, kar bi legalizacija omogočila. Schumer (D) je član Senate, tole pa počne tudi z lobiranjem pri GOP,  ter tudi pri članih House, kjer imajo sicer GOP rahlo večino.

Če bo tole izpeljano v naslednjih mesecih, bo rast kanadskih travarjev in domačih MSOjev tako eksplozivna, da je bila una epizoda leta 2021 proti temu samo sprehod v parku. TLRY gre na $100+? 
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.