ZokiPoki
8 months ago
Marsikdo še ne pozna finte, kako si z mikrovalovko podaljšamo trajnost odprtih živil. Recimo, da odpreš kozarec paradajz mezge, marmelade, šampinjone v slanici itd. in ne porabiš vsega. Preostanek dam v mikrovalovko (seveda brez kovinskega pokrova) in dobro segrejem. Potem našraufam pokrov na kozarec in obrnem. Tako zopet pasteriziram do naslednjega tedna, ko bom rabil šalšo za pico.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
Navadni Nimda
8 months ago
Baje je 70 celzija dovolj, da se uniči vse škodljive bakterije (salmonela, MRSA, E.Koli, itd). 

Sem pa preveru za Aflatoxins... te razpadejo šele pri 280 celzija, tko da niti kuhanje v ekonom-loncu ne pomaga. Hrana mora bit na zračnem in suhem, še bolje pa na hladnem in suhem.
ZokiPoki
8 months ago
Določene bakterije sporulirajo in spora je obdana z (dipikolinsko) ovojnico, da prenese visoke temperature. Včasih bakterije nagajajo po pasterizaciji, potrebna je sterilizacija.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
16 hours ago
Danes smo menjali še klasično pečico. Prejšnja ima skoraj 20 let in so vrata odpovedala pokorščino.
Nova je Gorenje BOS6737SYB.
Menjava je bila neuspešna. Prekratek kabel.
Kabel je pripet na vrhu () in dolg le dober meter. Bo treba zamenjati. Ene 2m bi moralo zadostovati. Jutri.
To sm jest!
ZokiPoki
7 hours ago
Mi smo tudi lani zamenjali z Gorenjevo. Odlična za peko pic. Tudi WiFi je praktičen, da si jo vklopiš, ko se vračaš domov in ti speče ta čas štrudl.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.