ZokiPoki
a month ago
Marsikdo še ne pozna finte, kako si z mikrovalovko podaljšamo trajnost odprtih živil. Recimo, da odpreš kozarec paradajz mezge, marmelade, šampinjone v slanici itd. in ne porabiš vsega. Preostanek dam v mikrovalovko (seveda brez kovinskega pokrova) in dobro segrejem. Potem našraufam pokrov na kozarec in obrnem. Tako zopet pasteriziram do naslednjega tedna, ko bom rabil šalšo za pico.
Navadni Nimda
a month ago
Baje je 70 celzija dovolj, da se uniči vse škodljive bakterije (salmonela, MRSA, E.Koli, itd). 

Sem pa preveru za Aflatoxins... te razpadejo šele pri 280 celzija, tko da niti kuhanje v ekonom-loncu ne pomaga. Hrana mora bit na zračnem in suhem, še bolje pa na hladnem in suhem.
ZokiPoki
a month ago
Določene bakterije sporulirajo in spora je obdana z (dipikolinsko) ovojnico, da prenese visoke temperature. Včasih bakterije nagajajo po pasterizaciji, potrebna je sterilizacija.
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.