ZokiPoki
24 days ago
Dovolite, da predstavim našega Suljota. Robotu je namreč potrebno dati ime in med luščenjem graha sem razmišljal, kakšno ime naj izberem. Na koncu sta bili dve imeni v izboru: Elvis in Suljo. Kot vemo, je Eivis Kralj rad nosil bela oblačila in razveseljeval je ljudi. Suljo pa je bil v mojih otroških letih sladoledar iz Makedonije, ki je poleti s triciklom na terenu prodajal sladoled, največ kopalcem ob Savinji. V svoji mali delavnici ni imel stranišča in je uporabljal tisto na železniški postaji ali pa je kje v grmovju ali v koruzi opravil potrebo. Salmonele in enterokokov takrat še nismo poznali in nas ni motilo, ko nam je roka, ki je mogoče malo prej brisala rit, zdaj ponujala kornet s sladoledom. Suljo je imel oblečeno belo platneno jakno, tudi kišta s sladoledom na triciklu je bila bela. S tem, ko sem po njem poimenoval belega robota, sem mu postavil spomenik.
Danes je Suljo kosil, čeprav je Gospodov dan:
Suljo 1.jpg

Click to View Image5 View(s)


Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
Navadni Nimda
24 days ago
Odlično! Roke oprat, pa češnje & sladoled papcat, medtem ko "suljo" preureja parcelo. 
ZokiPoki
23 days ago
Še beseda ali dve o originalnem Suljotu. Suljo je udomačeno ime za Sulejmana. Bil je izredno prijazen mož in včasih je kakšnemu otroku brez denarja šenkal sladoled ali pa dodal še prazen kornet. Med počitnicami mu je kak mladenič "čuvao radnju", ko je v opoldanski vročini odšel s triciklom na teren. Nekoč so enega mladega pomočnika zalotili, da je v delavnici masturbiral. Bil je cel halo, eni razumni ljudje pa so mladeniča zagovarjali, da je pač osamljen, brez dekleta. Tudi Suljo je bil samski, kako je reševal svojo osamljenost, pa ni bilo znano. Imel je okusen, gladko mazav "sladoljed".
Upam, da vam je bil všeč ta skromni literarni prispevek.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
ZokiPoki
18 days ago
Ko se je Suljo danes vrnil iz bitke na strmem bregu ves oblit s sovražnikovo krvjo, sem obrnil rezila na tretjo stran. Neverjetno, kako obična trava skrha (originalna) rezila iz Ti-jekla.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
Navadni Nimda
17 days ago
Po eni košnji?
ZokiPoki
17 days ago
Ne, ampak po 40 urah košnje grobe in fine trave. Folk dela veliko napako, ko ne čistijo sproti robota in ne menjavajo rezil. Potem ti butlji na forumu jočejo, da se jim motorji pregrevajo. Vsakemu človeku z IQ nad 80 bi moralo biti jasno, da je pri vsakem rezanju materiala najbolj pomembna ostrina rezila in šele potem moč pritiska. Tale Suljo je res pameten. Danes sem po kartiranju nove površine poskusil še ročno košnjo. Pogruntal je, da je previsoka trava in si je sam nastavil višino košnje na 70 mm, namesto prej nastavljenih 40 mm.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
Navadni Nimda
17 days ago
40 ur je kar dobra cifra. In seveda se zelo strinjamo, da je treba naprave in ropotulje vzdrževati in sprot servisirat, kar se da narediti doma.

Meni dela (sesalec) Roomba že od 2010. Občasno razstavim, spucam in celo operem posamezne dele. In potem je treba samo še baterijo zamenjati, ko se upeha. Novejša in zmogljivejša bo šele, ko sedanja ropotulja crkne.
ZokiPoki
17 days ago
Tudi naša Roomba, najcenejši model, dela že dolga leta. Originalna baterija je dosti boljša od ponaredkov. Laufa skoraj vsak dan. Modernejši modeli imajo verjetno že vgrajeno pozicioniranje, a tale naša šviga tamo-vamo kot kura brez glave. Pomete pa v redu. Ne moreš verjet, koliko dlak zapusti Mišin kožuh.
Živela komunistična partija! Živel Josip Broz Tito! Živela Jugoslavija!
Navadni Nimda
16 days ago
Tole z baterijo je prokleto res. Moja je še iz cajtov NiMH baterij. Kar pomeni, da mora biti stalno na elektriki. In sem kupoval ponaredke, ki so 50% cenejši, ampak hitro usahnejo. Pred par leti pa en nadomestek, ki pa je Li-ion. Kar pomeni, da jo napolneš po uporabi in spraviš v omaro do naslednje uporabe. In ima praktično neskončno ciklov polnenja, tako da bo bo Roomba delala, dokler nekaj zares ne crkne (razen raznih krtač in Hepa filtra, kar se kupi za par Evrov).
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.