kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
11 months ago
Danes je bila čistka . Brez skrbi, nismo v političnem sklopu.
Doma smo malo večje kose odpadkov transportirali v zbirni center in jih nameravali ustrezno ločeno odložiti.

Med temi se je znašlo tudi še par paketov starih, sploh še ne uporabljenih keramičnih ploščic.
Vemo, kako so te ponavadi pakirane. Nekaj ploščic skupaj in okrog lepenkast okvir. Zgoraj in spodaj se pa ploščice vidijo, ni lepenke. Lepenka je bila že zelo gnila, saj je tole stalo nekje v kleti skoraj 2 desetletji.
Jaz to previdno primem in vse skupaj zabrišem v kontejner za gradbene odpadke. Pa prinori uslužbenec: "Ne! Tukaj gredo samo gradbeni odpadki, papir posebej!" In zleze v kontejner in začne nabirati koščke razpadle gnile lepenke!? 
A??? Zdaj sem orng v dilemi. Naslednjič bom prinesel nekaj žakljev starega cementa. A moram zraven prinesti še fangl ali lopato, da bom to iz žakljev presul v kontejner, žaklje pa potem posebej!?!? 

Predvidevam tudi, da gradbene odpadke nekam odložijo ali zakopljejo. Niso ravno reciklabilni in tudi niso nek strup za okolje. Ali manjši koščki lepenke to vse skupaj pokvarijo? 

Vse kar je prav. Tip bajte, v kateri jaz živim, smo včasih zafrkljivo imenovali papirnate bajte. Ko sem živel pri starših, so v bližini naredili naselje montažnih hiš in se je soseski pogovorno reklo papirnata četrt. 
Je torej papir (tudi) lahko gradbeni material ali ni? Je kdo že povedal Japoncem, da živijo v nezgradbah, saj niso iz gradbenega materiala? 

main-qimg-9d32d6cde10acab4be5c820cc3e36fe0-lq.jpeg

Click to View Image3 View(s) 
To sm jest!
Wulfe
11 months ago
Recikliranje odpadkov je problematično, ker so si ga "zborili" državni monopolisti, da imajo mesečne rente. Če bi bilo kaj pravice na tem svetu, bi to delala zasebna podjetja, ki bi dejansko plačala, da pridejo do odpadnih materialov, ki bi jih potem tudi zbirala, nato pa ločevala, ter reciklirala & prodajala nazaj industriji. (Ampak to bi bil že kapitalizem, komunistične opice nočejo o tem niti slišati)
deležnik
11 months ago
Prosim če mi lahko nekdo sporoči, kje bi kupil zeleno kanto z modrim pokrovom.

Imam manjšo in mi jo naša komunala noče zamenjati z večjo.
Navadni Nimda
11 months ago
Originally Posted by: deležnik 

Prosim če mi lahko nekdo sporoči, kje bi kupil zeleno kanto z modrim pokrovom.

Imam manjšo in mi jo naša komunala noče zamenjati z večjo.

Silence
11 months ago
A to mate za mešane? Zakuga pa nucaš večjo za mešane????   Midva mava skoz prazno.   Ti bodo pa z veseljem dali večjo za plastiko (sklepam, da je rumena) - brez doplačila  (mi imamo tovrstni odvoz brezplačen, tud bio, zaračunajo samo mešane). 
Froggy's world
deležnik
11 months ago
Ne, pri nas je moder pokrov za embalažo. Nočejo dati, sem jim že 3x pisal. So mi že grozili da mi bodo mešano in biološko kanto pomanjšali.

Pa da ne govorimo o tem da so vse kante počene, ker uni njihovi "throwerji" z njimi počnejo kot svinja z mehom.
Silence
11 months ago
  Matr kako komunalo pa mate, jeez. Tole prou prosi po neločevanju.   Vržeš ke kjer ti je pe plac ostal.  

Vidim, da so pohvale kranjski komunali na mestu.   
Froggy's world
kekez
  • kekez
  • Newbie Topic Starter
11 months ago
Originally Posted by: Wulfe 

Recikliranje odpadkov je problematično, ker so si ga "zborili" državni monopolisti, da imajo mesečne rente. Če bi bilo kaj pravice na tem svetu, bi to delala zasebna podjetja, ki bi dejansko plačala, da pridejo do odpadnih materialov, ki bi jih potem tudi zbirala, nato pa ločevala, ter reciklirala & prodajala nazaj industriji. (Ampak to bi bil že kapitalizem, komunistične opice nočejo o tem niti slišati)V zadnjem mesecu sem dejansko odvozil 4 prikolice materiala, od tega 2 k zasebniku (Dinos), ki mi je to res plačal. Na Dinos sem odpeljal okoli 150 kg akumulatorjev, 4 kile medenine in pol tone železa. Za vse skupaj so mi dali dobrih 150€. S tem sem pokril stroške najema prikolice (25€), da sem naredil toliko odvozov, in še zmanjšal količino pri komunali, saj ta zaračuna nad 1m3 mesečno.
Cene imajo kar dobre. Za 1 kg bakra plačajo 7€. Se sploh ne čudim, da gre ciganom kšeft tako dobro. 

Sem pa res slišal pred leti, da so se komunale trudile prepovedati odpadom zbiranje odpadnih surovin od občanov. Komunala seveda za to ne plača nič, hoteli bi pa, da moraš prisilno vse to dati njim.
To sm jest!
deležnik
10 months ago
Originally Posted by: Silence 

  Matr kako komunalo pa mate, jeez. Tole prou prosi po neločevanju.   Vržeš ke kjer ti je pe plac ostal.  

Vidim, da so pohvale kranjski komunali na mestu.   Stvari se počasi premikajo. Sem dobil ponudbo od enega podjetja za 240l smetnjak v izbrani barvni kombinaciji.
Silence
10 months ago
Me prou zanima, če ti jo bojo spraznili.    Poročaj! 

Mimogrede - daj skoč pogledat do PočijaZokčija, če še ma že šojo obešeno, da bomo vedl, da še brca. 
Froggy's world
Navadni Nimda
10 months ago
Če bo pa šoja, se bomo potrudili z uvodnico, da bo kaka slika gor sem pa tja (če bo kaj pomembnega). 
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.