ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2019-10-06T16:22:45Z

Ali kaj gobe nabirate? Tegale lepotca sem slikal, da ga generalni objavi na naslovnici, če že ignorira miš, žrtev umora iz strasti.

UserPostedImage

 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2019-10-06T16:56:55Z

Ufa, haha, tole pa je Kapitalc. Upam, da navjo kaki davki na kapitalske dobičke. Srs

admin
 
admin
2019-10-06T17:00:41Z

A tole je jurček? Eeek! 

Silence
 
Silence
2019-10-06T17:08:25Z

Ker ZokčiPokči ni od muh, ga je slikal v naravi in mu nihče nič ne more. Ne pa un folk, ki razgrne hordo jurčkov, lisičk, marel doma in se z njimi šopiri po FBju ipd. nujni navlakiCool


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2019-10-06T17:42:31Z

Hvala generalni. Podarjam še eno sliko njegovega bratca.

UserPostedImage


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2019-10-06T17:44:39Z

Podarjam tretjo sliko bratca od onih dveh, ki živi pod smreko.

UserPostedImage

 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2019-10-06T18:40:55Z

Da vidmo zdej še kak recept? PloskanjeGeeked

ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2019-10-06T18:57:26Z

Recimo jurčki s čilijem.

UserPostedImage


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2019-10-06T19:51:36Z

Originally Posted by: ZokiPoki 

Recimo jurčki s čilijem.

...

Ej, kaj je pa z neko foro (baje), da če se feferone daje v olje, da je treba kuhat 5 minut, sicer lahko nastane botulizem?! 

kekez
 
kekez
2019-10-06T19:52:52Z

Ooo, čiliji !  OhYes!

Kaj imajo čiliji in olje z botulizmom?

Botulizem je posledica bakterij. Menda te dobro uspevajo v brezzračnih okoljih, npr. v okuženih konzervah.


Totalno negativen tip.
2019-10-06T20:07:51Z

Originally Posted by: kekez 

Ooo, čiliji !  OhYes!

Kaj imajo čiliji in olje z botulizmom?

Botulizem je posledica bakterij. Menda te dobro uspevajo v brezzračnih okoljih, npr. v okuženih konzervah.

Tudi jaz mislim, da je tko. Zadnić je nekdo krulu po Tvitru, da je vlaganje feferonov v olje, ...ker da se dogaja ne vem kwa in fašeš botulizem. Kar se mene tiče, če teh bakterij ni v feferonu in jih ni v olju, pol si varen. 

Silence
 
Silence
2019-10-08T12:58:27Z

Originally Posted by: ZokiPoki 

Recimo jurčki s čilijem.

UserPostedImage

LOL, preselu ga je. ROFLMAOAmišdamdasehecam?


https://hyde-park.si/Portals/0/Users/005/05/5/Silence_podpis_old.jpg
ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2019-10-28T13:52:40Z

Letos je zanimiva jesen. Jabolk ni niti za vzorec, kakijev je le par komadov zaradi vročinskega šoka, kivijev pa ogromno. In sem danes pogledal v štacuni, da prodajajo italijanske kivije v škatlah po skoraj 2 €/kg. Res je beda, saj kiviji rastejo tudi pri nas, rodijo pa nenormalno veliko (pri meni 40 kg/rastlino), če jih znaš vzgajat. Edino to je za tolažbo, da so zelo odporni na bolezni in se tudi za italijanske ni bati, da bi bili preveč špricani. Zdržijo bez problema do spomladi in si jih lahko sproti po želji pospešeno zoriš. Jejte kivi, baje je to sadež mladosti. 


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2020-10-06T12:57:17Z

Leto je naokrog in tetka jesen je spet tu. Letos je jabolk ogromno in sem jih že ene 400 kg nabral, oklatil in pobral (bobovcev), da bom ta vikend prešal in pasteriziral jabolčni sok. Pa to še ni konec z jabolki. Na vrsti so še zlati delišes in mošancelj. Skoraj sem napisal šircelj, ker mi deluje kot mošancelj. Jajo pa kot bobovec zaradi plagiiranega boba leta.

Kivijev je spet polno, kakijev pa takole bolj srednja žalost. Se vidi, da je bilo hladno poleti. Letos bo propadlo ogromno jabolk in če bi mestni bubregi v loju šli pomagat kmetom pri spravilu, bi jih lahko dobili za ozimnico.


_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2020-10-06T13:12:54Z
Primerjal sem lansko poročilo in letošnje. Razlika? Lani ni bilo jabolk, letos je pa JANŠA. ROFLMAO
ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2020-10-06T14:30:45Z
Jabolka ne padajo rada z dreves in jih je treba otresat. Tudi Jajo noče kljub petkovim pozivom odstopit in ga bo treba stresti z drevesa. 
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

2020-10-06T14:55:55Z
Originally Posted by: ZokiPoki 

Jabolka ne padajo rada z dreves in jih je treba otresat. Tudi Jajo noče kljub petkovim pozivom odstopit in ga bo treba stresti z drevesa. 

To je že bilo enkrat ali dvakrat, tokrat ne bo ratalo.
kekez
 
kekez
2020-10-06T15:16:14Z
Otresena jabolka so samo za mošt ali za šnops. Za druge stvari jih je treba "bolj spoštljivo" spraviti z drevesa. HaE
Totalno negativen tip.
ZokiPoki
 
ZokiPoki Topic Starter
2020-10-06T16:49:04Z
Kar hude martre so za menoj te dni. Potem sledi še prešanje, kar je tudi nočna mora. Nato pa drugi dan pasterizacija. To je delo v sedečem položaju ob plinskem gorilcu, ki pa ga ne moreš prekinit za pavzo. Kapaciteta moje proizvodnje je 1 liter na minuto. In 300 l soka s pripravami znese 8 ur zoprnega dela. Sicer bi lahko sadje peljal k predelovalcu in odpeljal svoj flaširan sok, a nikoli ne veš, če ne bo pomešano še s kakšnim, kjer so pobirali jabolka iz kravjih drekov. Pa tisto, kar si sam pripraviš, je čisto nekaj drugega. Jabolčni sok iz ekoloških jabolk je zelo zdrava pijača. Moram ga mešat z vodo, ker je presladek.
_________________________________________________________________________________________

Kdor meni, da je večji od drugih, naj obišče pokopališče.

kekez
 
kekez
2020-10-06T17:03:23Z

Meni je tale mošt super, ko je ravno malo zavret, da je še sladek, hkrati pa tudi že malo peneč.

Problem je, da takega praktično ne moreš narediti prav dosti, saj ga ne smeš pasterizirati, ne sme pa tudi preveč povreti, ker potem ni več sladkobe ali pa se celo skisa.


Totalno negativen tip.