para123
a year ago
V današnji epizoda sta 2 rešena: en majhen in en malo večji. Oba sta jo odnesla brez hujših poškodb in s polno energijo odbrzela proti morju.Navadni Nimda
a year ago
Današnja epizoda je imela kar zahtevno reševanje tjulnja, ki je bil že oslabljen od gumijaste zanke, težje se je premikal in videlo se je, da težko diha. Želimo mu hitro in polno okrevanje!


Ti Koyo
a year ago
Današnji je bil kar dober, na začetku tečen, a ko je vidu, da mu pomagajo, se je umiril in potrpežljivo počakal, da mu spucajo nagravžnpo mrežo okoli vratu. Pohvale OCN, da jih takole rešujejo!


Paradajzar
a year ago
Dašnja epizoda je bila precej zajebana, nič romantika. Dva mladiča sta bila z isto ribiško mrežco spletena, da sta komaj dihala. Če ju ne bi rešili, verjetno ne bi dočakala jutra. Tako pa sta dobila šanso, da se normalno prehranjujeta in preživita!


para123
a year ago
Danes sta bila dva ogrožena z zankami okoli vratu: en srednje majhen, s poškodbo, a se bo pozdravil, ter en ogromen že odrasel, ki pa ni bil nič poškodovan. Se pa vidi, da so to divje zveri in se je treba zelo paziti, ker ti lah roko odgrizne v samoobrambi. Tejle tjulni so sicer popolnoma nenapadalni.


para123
a year ago
Tlele sta dva dost mlada, ta druk je bil mal tečen, ampak ta mali ta prvi ni pa nič težil. Pol se je pa še mal obotavljal, ko so ga osvobodili. Meni se zdi, da je tudi strah pred človekom priučena obrt.


Paradajzar
a year ago
Evo danes enga expressnega mladiča: najprej ga pol jate (al kaj majo tjulnji) pohodi, potem mu pa naši skinejo nagravžno zanko z vratu ter spustijo nazaj proti morju. Po mojem sploh ni opazu, da se je karkoli pripetilo. Kar je fajn! Ti Koyo
a year ago
Današnja epizoda: 4 mladiči rešeni. 


para123
a year ago
Na tokratnem videu se vidi gromozansko število letošnjih mladičkov (črni so), ki že znajo plavati in si loviti ribe v morju. Zato je sedaj možno, da fantje uletijo v čredo, ter polovijo kakega z zanko. Današnji je zanimiv, ker gre za večjega mladiča (verjetno lanska pošiljka), ki je pokazal izjemno reakcijo, in to dvakrat. Prvič, ko so mu prerezali zanko, in je naredil totalen relax. Drugič, ko so ga spustili iz žaklja in je rabil nekaj cajta, da se je povsem mirno in brez panike zbral, ter nato korajžno odšel proti morju. 


Navadni Nimda
a year ago
Današnja epizoda je zelo kratka, en mladič je imel globoko ureznino od ribiške zajle. Sedaj je dobil priložnost, da popolnoma okreva in normalno zaživi. 
deležnik
a year ago
Tule se lepo vidijo ekternalije kapitalizma. Škoda za floro & favno ni vkalkulirana v ceno produkta.
Navadni Nimda
a year ago
Odmetavanje smeti v morje ni pogruntawšna Kapitalizma, ampak je grda človeška navada. Človeki od vekomaj puščajo svinjarijo za sabo, kamor gredo. Škoda, da nisi živel v cajtih pofukane SFRJ, ki je bila res toksična greznica, ne le v ideološkem smislu. Spomnem se recimo reke Meže. 

Še 50 let nazaj so bile te Namibijske plaže vsako leto polne domorodcev, ki so tjulnove mladiče klofali s palicami, da so lahko prodajali krzno. Zdaj, ko je tukaj kapitalizem, kar lepo svobodno živijo. Ene črede so se celo "pridružile" ribarniškemu pristanišču, ker jim včas zdolgočaseni delovci mečejo ribe. In naši korenjaki gredo kdaj tudi tja, kadar jim javijo, za kakega z zanko okoli vratu. 
para123
a year ago
Današnja epizoda je zanimiva, ker se dogaja v pristanišču. Ekipo OCN občasno pokličejo na pomoč tamkajšnji delavci, če je kak od pristaniških tjuljnov ogrožen. Tokrat smo imeli enega velikega, ki je bil ujet v zanko že pred par leti. In tudi tokrat so ga uspešno rešili s pomočjo minimalnega kontakta. Ker so tej pristaniški tjulnji že vajeni ljudi in čist udomačeni, ne zbežijo takoj, kot uni v divjini. Zato se jim naši korenjaki približajo in z dolgo palico, na kateri je rezilo, prerežejo zanko okoli vratu. (Mislim, da je bil tale leta 2020 rešen na ta način, ko je spal).


Faust
a year ago
Sedem rešenih mladičev danes, eni so bili že grdo porezani. Epizoda je prek 7 minut, ampak se splača pogledati.


kekez
a year ago
bad-seal.jpg

Click to View Image2 View(s)I have a bad seal on my differential. 
To sm jest!
Navadni Nimda
a year ago
Ti Koyo
a year ago
Dans sta bila dva mladiča, ta drug je imel celo "gill net", ki je povsod prepovedana za lov na ribe! Paradajzar
a year ago
V današnji epizodi, ki je bila res zanimiva, smo najprej imeli eno samico, ki je mela 40 metrov (!) zajle okoli vratu in je komaj dihala. Ker je bilo zavito res na tesno, so se trije reševalci pošteno namatrali, da so jo osvobodili. Ta cajt je prišla "ekipa" letošnjih črnih mladičkov čisto blizu, preveriti kaj se dogaja. Morebiti je bil en od njih tudi njen mladič. Ta drugi rešen danes je bil pa letošnji mladiček, pravijo cca 2 meseca. Letošnje mladičke se spozna po popolnoma črni barvi kožuščkov.deležnik
a year ago
Včeraj sem slišal, da so izračunali, da bo v morjih po skupni masi kmalu več plastike kot rib. Čestitke!
Navadni Nimda
a year ago
Originally Posted by: deležnik 

Včeraj sem slišal, da so izračunali, da bo v morjih po skupni masi kmalu več plastike kot rib. Čestitke!

Torej ko yebe une tjuljnje, ampak treba pa "kapetelezem" prepovedat, da bo dovoljena samo "družbena lastnina"? 
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.