aceofs
a year ago
Originally Posted by: kekez 

Ker vidim, da Googlu očitno še marsikaj ni jasno (ne ve), sem preveril še par drugih  kvartov in res ...

Google ne ve, kje so Bantale (misli, da je to le vrtnarija, ki se nahaja tam), kje je Kalvarija, začuda ve, kje so Pante (očitno zato, ker so v novejšem času ulico tako poimenovali), ne ve, kje je Vinograd, kje Torklja ...
Ne ve niti, kje je Gorenjesavski klanec , verjetno najstrmejši mestni klanec (KTM električno kolo )!? Morda so bolj strmi na Hujah, ampak tisti so zelo lokalno vaški. Začuda pozna druge kranjske klance (Jelenov, Mohorjev, Gaštejski)
Še dosti dela, da se to vse prav mapira, ampak kaj ko vsako stvar po defaultu najprej oceni kot zajebancijo.
Morda je problem, da stari nazivi ostajajo v glavah staroselcev, mladi, ki zdaj tam živijo, pa sploh ne poznajo poimenovanj.

Za Majdičev log sem se boril nekaj let z nekaj zavrnitvami. Uklonili so se šele, ko so občinarji (brez mojih intervencij) postavili table.


Čeprav se Google Maps in druge kartografske storitve trudijo nenehno izboljševati svoje podatke, je res, da so včasih manjše in manj znane lokacije lahko spregledane. Če opazite, da so nekatere lokacije napačno označene ali manjkajoče, lahko to sporočite Googlu prek njihove platforme za povratne informacije.
This forum is running Yetanotherforum.
All content is Copyright® Hyde-Park.si (2007-2023), except where outright stolen.